Tuesday, January 12, 2010

Arianna Ponteng Sekolah

Tengok gambar2 kat bawah ni, sure ingat betapa happy nya Arianna nak pegi sekolah kan? First day dia pakai baju uniform tadika dia. Posing memang pandai.

Ayah bawak die pegi sekolah, tak sampai 5 minit duduk dalam kelas muka dah mula berubah. Hari Jumaat lepas pon sama, Ibu hantar dan tinggal. Bila datang amik teacher dia cakap... dia nangis berjam-jam dalam kelas. So nak tak nak... Ayah teman la Arianna dalam kelas dia semalam sambil teacher ajar the sound "sssss". Serba salah nak tinggal, Ayah pergi tengok -kereta kejap pon dah meronta-ronta dalam kelas. Disebabkan kena pergi kerja, Ayah pon terpaksa telefon Tok datang tolong. Pukul 9:30am Tok sampai sekolah, teman la Arianna sampai habis sekolah.

Harini lagi la kronik, celik mata je terus cakap... "I dont want to go to school". Puas la memujuk tapi gagal. Daripada Ayah kesedihan melihat anak tak seronok kat sekolah... Ayah pon bagi la Arianna ponteng sekolah harini. Besok cuba lagi!



5 comments:

Hambali ® said...

Biaq pa la ... tayah paksa sangat ... dia tak puas enjoy tanpa p sekolah ....hehe

Farra said...

dulu ab gitu la mase umo 4 thn..lps 4 mnths kami quit school..5 yrs masuk balik baru ok

si adik ni stakat ni ok je , maybe sbb nampak abg kat sek sama

mmg 4 yo ni muda lg, depa nk enjoy dulu

rumet said...

itu laaa... cuba sebulan tengok.. kalau tak suka jugak... stop la.. cuba lagi tahun depan

p!nkerton said...

alahai cute sgt! (especially yg peluk tupperware tu hehe)

zaza said...

eh samalah ngan anak kita

Related Posts with Thumbnails